Tilateurastamo

Haluamme tarjota kasvattajille yksilöllistä ja joustavaa palvelua sekä nopeita toimitusaikoja.

Muhniemen Lahtivaja on joulukuussa 2010 avattu tilateurastamo. Ensimmäiset teuraat käsiteltiin 5.1.2011 ja tulokseen olivat tyytyväisiä niin asiakas kuin teurastajakin. Pienestä koostaan huolimatta teurastamomme on täysinvarusteltu elintarvikelaitos, joka täyttää kaikki viranomaismääräykset viimeistä piirtoa myöten. Teurastamme lammasta, vuohta, riistaa, kaneja sekä pienissä määrin nautoja. Emme teurasta sikoja tai siipikarjaa. Haluamme tarjota kasvattajille yksilöllistä ja joustavaa palvelua sekä nopeita toimitusaikoja.

Palvelumme

  • Teurastus
  • Lihanleikkuu
  • Paketointi
  • Jauhelihan valmistus
  • Vuotien suolaus ja lähetys muokkaamolle

Teurastajana toimivalla Kaarin Knuuttilalla on lihateollisuusteknikon koulutus ja 20 vuoden kokemus teurastamotyöstä. Lisäksi Kaarin on itsekin lampuri, jonka tuoman kokemuksen myötä voimme antaa kasvattajalle vinkkejä ja ohjeita esimerkiksi eläinten ruokinnan järjestämisestä.

Hyvä tietää

Teurastamolla jouluseisokki 21.12. 2022 – 9.1.2023 

Taljat ovat teurastuksen sivutuote, eli teurastamolle teurasjätettä. Olemme toistaiseksi luovuttaneet raakataljat tuottajalle aiheutuneita työkustannuksia vastaan. Emme korvaa tuottajalle taljan kuvitteellista myyntihintaa.

Teuraiden kaulan alus ja vatsan alusta tulee olla keritty.

Leikkuuohjelomake tulee olla täytettynä ja palauttaa teurastamolle eläimiä tuodessa.

Lihojen nouto maanantai- torstai klo 8-16. Perjantaina klo 8 – 14. Työajan
ulkopuoliselta ajalta perimme luovutusmaksun.

Teuraat ilmoitettava NETTIFARMI -ohjelmalla tai Ruokaviraston eläinrekisterituloste kopio tulee olla saapuvien eläinten osalta mukana.

Taustaa

Muhniemen Lahtivaja sai alkunsa siitä tosiasiasta, että pienten eläinerien teurastaminen isoissa yksiköissä oli tuottajalle kannattamatonta ja hankalaa – viisi lammasta kun ei ole tehokasta eikä tuottavaa! Viimeinen niitti tuli Järvi-Suomen Portin lopetettua Lappeenrannan tehtaansa, jolloin koko kaakkois-Suomi jäi ilman teurastamoa. Samassa ryminässä jäi myös Kaarin ilman työtä. Hän ei kuitenkaan jäänyt surkuttelemaan kohtaloaan vaan otti pässiä sarvista, osti virattomaksi jääneen Lappeenrannan lammasteurastuslinjan ja siirsi sen Muhniemelle. Leikillisesti voikin sanoa, että jatkamme siitä mihin isommat lopettivat!

Teurastamo täytti vuonna 2021 10-vuotta ja olemme juhlineet työn merkeissä koko vuoden. Meillä on usko lammastalouden jatkumiseen myös oman lammastuotannon kautta. Tilallamme asustaa alkuperäisrodun lisäksi texel-rotuisia lampaita.