Lihan käyttöohjeet
Ruiskuorinen pärämätsi
Täyte:
500 g lampaanjauhelihaa
1 tl suolaa
1 pieni sipuli silputtuna
1/2 tl pippurirouhetta
1 rkl perunajauhoa
1dl nestettä, vettä tai ruokakermaa
1- 2 tl yrttimaustetta
Sekoita aineet hyvin keskenään.
Kuori:
1,5 dl haaleaa vettä
1 rkl öljyäripaus suolaa
1 dl ruisjauhoja tai 3/4 dl ruisjauhoa ja 1 dl vehnäjauhoja.
Sekoita, älä vaivaa.
Tee taikinasta tanko ja jaa se 12 osaan. Kaaviloi ohuita levyjä. Laita täyte keskelle. Käännä reunat, ja rypytä. Paista 225 astetta C n 15 min. Voitele voi-vesi seoksella. Anna hetken levätä leivinpaperilla peitettynä.
Kuoritaikinan voit myös tehdä aidon pärämätsin tapaan.